Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Rákóczi túrós

default user icon
13 4.4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 60 dkg liszt
  • 40 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 1 kg túró
  • 8 db tojás
  • 30 dkg cukor
  • sárgabarcklekvár
  • citromhéj
  • vaníliás cukor

Elkészítés

    Elkészítése: A lisztet a vajjal összemorzsoljuk, hozzáadjuk a porcukrot, majd 2 tojás sárgájával hidegen összegyúrjuk. 1 cm vékonyra kinyújtjuk a tésztát, és 180 fokon félig megsütjük. Közben összekeverjük a túrót, a cukrot, a hat tojás sárgáját, a vaníliás cukrot és a citromhéjat. A félig sült tésztára kenjük a baracklekvárt, majd arra a túrókrémet, és visszatoljuk a sütőbe. Amikor majdnem kész, a tetejére simítjuk a kemény habbá vert tojásfehérjét, és 120-140 fokon 15 percig sütjük még.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

mici961
Ma sütöttem meg ezt a receptet, Isteni lett! A hab sem esett össze! Mindenkinek nagyon ízlett! Köszönöm, hogy még a hőfok és a sütési mód (hőlég) is pontosan meg lett jelölve. Ez nagyon bejött!
mici961
Ma sütöttem meg ezt a receptet, Isteni lett! A hab sem esett össze! Mindenkinek nagyon ízlett! Köszönöm, hogy még a hőfok és a sütési mód (hőlég) is pontosan meg lett jelölve. Ez nagyon bejött!
veresbea
Köszi a receptet, még csak most sül, de már most látom, hogy jó lesz. :) Annyit változtattam rajta, hogy a tojások fehérjét elfeleztem és a 4 tojásfehérjét habbá verve hozzáadtam a túrós krémhez- így lazább lett a keverék és jobb a \"tartása\" is. Nekem jól jött a dupla mennyiség, mert sokan vagyunk. ha fele mennyiségből késztem, csak azt veszem észre, hogy dolgoztam, mosogattam és azonnal elfogy- mintha nem csináltam volna semmit. :O az meg, hogy milyen az eredeti Rákóczi túrós? perpillanat nem érdekel- legyen finom és kész. :)
kurtinezsana
köszönöm a receptet! nagyon jó, évek óta eszerint csinálom ezt az édességet, sokat kerestem és meg lett az eredménye! isteni finom, gyorsan elfogy. még annyit, hogy én a csíkozott, tetején lekvárral változatot \"francia túrós\"-ként ismerem. aki nem tudja megcsinálni, ne a receptküldőt hibáztassa, ehhez érzés is kell.
Eve000
Én a tésztába egy doboz kefírt szoktam tenni.Nagyon puha,kezelhető lesz és egyáltalán nem morzsás tőle.
Wilda
Ezt a receptet már többször megcsináltam és nagyon sikeres volt. Pillanatok alatt elfogy, pedig egy nagy tepsiben készítem. Normál méretű tepsiben tényleg elég minden hozzávalónak a fele, de olyankevésnek nem érdemes nekiállni. A tészta valóban morzsás, mint pl. egy linzertészta, de a sütés közben a vaj felolvad benne, a tojástól pedig összeáll. Nekem jó szokott lenni. Ja, és sütőpapíron szoktam sütni, úgy nem ragad bele a tepsibe, és könnyen ki lehet szedni. Az igaz, hogy sosem tudom, hogy mikor van félig kész, de eddig még soha nem volt rá panasz... amikor kezd egy kicsit sötétedni a tészta, kb. akkor van félig sülve.. szerintem. :)
Nectra
Ez a recept k@k@.... A vaj a két tojás sárgájával nem lesz tészta állagú, morzsás lesz inkább. Kis vízzel lehet ezen segíteni. A tepsit nem árt kivajazni, különben nem lehet kivenni a sütit. A lekvár mennyisége sincs leírva és kinek mi a félig sült tészta. Nem ártott volna időt írni. Már csak azért is, mert miután rajta a túró ki tudja mikor sül meg a tészta. A mennyiségek giga méretű tepsihez vannak megadva, bőven elég mindenből a fele. Egyébként ez nem rákóczi túrós, hanem inkább pancsolt túrós süti, ugyanis a rákóczi túrósnak nem ilyen a teteje. Szóval hevenyészet és pontatlan a recept.
mirmos
Ez nem rákóczi túrós, hanem a hagyományos habos túrós. Sajnos mindig összekeverik a nevüket. A rákóczi túrós teteje rácsozva van és a baracklekvárt is a tetejére rakjuk. Mindenesetre most sül a sütőmben, biztosan finom lesz. :-)
christy01
Nekem olyan receptem van, hogy a túrókrémbe összetört főtt krumplit kell belekeverni, sokkal lágyabb lesz tőle a krém
weiszterez
Szerintem ez egy " óriás " adag! Egy normál tepsihez elég mindenből a fele mennyiség. Na és persze olcsóbb is lesz a süti.

Hasonló Receptek

Magazin