Elkészítés: Összeállítom először is a tésztát. A lisztet, a sütőport és a cukrokat összekeverem egy tálban. Összemorzsolom a margarinnal, majd hozzáadom a tojást és a citrom levét. Összegyúrom, de csak míg összeáll, majd lisztezett felületen kinyújtom egyenletes, kb. 1/2-1 cm vastagságúra, villával megszurkálom. Előmelegített sütőben kb. 10-15 percig sütöm. Csak addig, hogy egy kis színt kapjon. Teljesen kihűtöm, addig összekeverem a túrótölteléket.
Egy tálba halmozom a túrótöltelék minden hozzávalóját, és robotgéppel összekeverem. Így krémes állagot kapok. Ha nincs robotgép, akkor egy szitán kell áttörni a túrót, majd hozzákeverni a többi hozzávalót.
A kihűlt linzertésztát lekenem vékonyan a baracklekvárral, majd a túrótölteléket egyenletesen elkenem rajta.
Beteszem a sütőbe, és 40 percig sütöm. Nekem gázsütőm van, a legmagasabb fokozaton sütöm, de a vége felé lejjebb vettem.
Mikor a túró megsült, kiveszem. A tojásfehérjét (ha fagyasztott akkor teljesen legyen kiolvadva) a cukorral habbá verem, egy csillagcsőrös habzsákba töltöm, és szép csíkokat húzok a túró tetejére úgy, hogy a baracklekvárnak hagyok közöket. A baracklekvárral kitöltöm a tojáshab közötti csíkokat, majd visszateszem a sütőbe még kb. 20 percre. Lehet kevesebbre is, ez sütőfüggő, a lényeg, hogy szép kérget kapjon a tojáshab.
Kiveszem a sütőből, megváltom, míg teljesen kihűl, majd kockákra vágva kínálom. Jó étvágyat!