Elkészítés: A tésztához valókat egy tálban összegyúrjuk, és letakarva hűtőbe tesszük 1/2-1 órára.
A töltelékhez a túrót áttörjük, a többi hozzávalót belekeverjük, legvégül a tojásfehérje felvert habját.
Egy kb. 25×35 centis tepsit kivajazunk, belenyújtjuk a tésztát, 15 percig elősütjük. Ezután a túrókrémet rákenjük és visszatoljuk a tepsit kb. 30 percre.
A tojásfehérjét a porcukorral habbá verjük, habzsákból ezzel a habbal berácsozzuk a tetejét, és még 15 percre visszatesszük a sütőbe. A még meleg rácsok közé baracklekvárt nyomunk, szintén habzsákból.
Miután kihűlt, felszeleteljük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre