Rákóczi túrós süti

default user icon

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 25 dkg margarin
  • 1,5 dl tejföl
  • 35 dkg liszt
  • 13 dkg cukor
  • 1 db tojás
  • 1 citrom reszelt héja
  • pici só
  • 1 csomag sütőpor
  • A töltelékhez:
  • 50 dkg túró
  • 2,5 dl tejföl
  • 3 evőkanál búzadara
  • 4 tojás sárgája
  • 1 citrom reszelt héja
  • 2 marék aszalt ribizli (vagy mazsola)
  • fél csomag vaníliás pudingpor
  • cukor - ízlés szerint, de nem kell sok, mert a baracklekvár édes
  • sárgabaracklekvár
  • A tetejére:
  • 4 tojásfehérje
  • 30 dkg cukor
  • pici só
  • 1 kiskanál ecet

Elkészítés

    Elkészítés: A tésztához a puha margarint összekeverem egy nagyobb tálban a többi hozzávalóval, majd egy közepes méretű tepsibe nyomkodom. Előmelegített sütőben 180 C fokon 18 percet sütöm.

    A túrótöltelékhez szintén mindent egy tálba teszek, majd összekeverem. Az elősütött tésztát először megkenem sárgabaracklekvárral, erre kanalazom a túrós tölteléket.

    Elsimítom a tetején a túrót, majd visszatolom a sütőbe, és 180 C fokon a túrót is megsütöm, további fél óra alatt.

    A tojáshabot a cukorral, sóval és ecettel addig keverem géppel, amíg kemény habcsókot nem kapok, akkor jó, ha fejtetőre állítva az edényből nem folyik ki, hanem megáll benne. Ezt a habot csillagfejű nyomózacskóba kanalazom, és rácsokat nyomok a megsült tészta tetejére.

    A hőmérsékletet visszaveszem 100 C fokra.

    A tojáshabos rácsok belsejét baracklekvárral pöttyözöm, majd visszatolom a sütőbe, és most már csak szárítom a habot 100 C fokon. Kell neki legalább 20-25 perc, az ujjammal szoktam ellenőrizni, hogy ropog-e már a hab, és ha igen, akkor kiveszem, hagyom egy kicsit hűlni, majd szeletelem.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin