Elkészítés: A túrót egy villával jól összetörjük, majd 5 dkg porcukorral, a vaníliás cukorral és a citrom reszelt héjával összedolgozzuk. Belekeverjük a tojássárgáját. A tejszínt kemény habbá verjük. A negyedével összekeverjük a túrós krémet, ezzel fellazítjuk, majd óvatosan beleforgatjuk a maradékot. Könnyű túrókrémet kell kapnunk.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük, ezután kanalanként hozzáadunk 8 dkg porcukrot. Fényes, kemény állagú tojáshabot kapunk.
150 fokra előmelegítjük a sütőt. Egy sütőlapot papírral kibélelünk, amelyre kis halmokat formázunk a cukrozott tojáshabból. Kb. 12 perc alatt készre sütjük a mini habcsókokat.
A pohárkrémhez vajas kekszet morzsolunk a pohár aljába, erre jön a baracklekvár, majd a könnyű túróhab, megint baracklekvár és túrókrém, legvégül a mini habcsókkal koronázzuk meg a művünket, esetleg aszalt sárgabarackkal is díszíthetjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre