Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rákóczi túrós IV.

75 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók egy 20×30 cm-es tepsihez:
  • A tésztához:
  • 25 dkg liszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • 12 dkg vaj
  • 12 dkg cukor
  • 1 db tojássárgája
  • 1 dl tejföl
  • fél citrom reszelt héja és leve
  • A félig sült tészta tejére:
  • 2-3 evőkanál baracklekvár
  • A töltelékhez:
  • 3 db tojássárgája
  • 50 dkg túró
  • 15 dkg cukor
  • 1/2 citrom reszelt héja és leve (aki nem szereti a citromosat, helyette tegyen vanília-aromából pár cseppet vagy vaníliás cukrot)
  • A tetejére:
  • 4 tojásfehérje
  • 15 dkg porcukor
  • 1 csipet só
  • 1-2 csepp citromlé
  • 2-3 evőkanál baracklekvár

Elkészítés

Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 1 cm vastagra kinyújtjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe világosra sütjük, kb. 15 percet, míg a tészta teteje megszilárdul.

Kivesszük a sütőből, vékonyan lekenjük baracklekvárral, elsimítjuk rajta a túrós tölteléket, és a sütőbe visszatéve készre sütjük.

A 4 tojásfehérjét a sóval, a citromlével és a cukorral kemény habbá verjük, és a kész süteményre simítjuk, vagy nyomózsákba töltve rácsokat nyomunk a tetejére.

A lekvárt felforrósítjuk, átpasszírozzuk, hogy rost ne maradjon benne.
Tortanyomóba töltjük a lekvárt, és a résekbe töltjük. Langyos sütőbe visszatesszük, de csak annyi időre, hogy a hab rászáradjon. A sütő ajtaját egy kicsit támasszuk ki!

Megjegyzés

Tehetünk a töltelékbe még mazsolát is, én most mellőztem. - ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss