Elkészítés: A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, 1 cm vastagra kinyújtjuk, és sütőpapírral bélelt tepsibe világosra sütjük, kb. 15 percet, míg a tészta teteje megszilárdul.
Kivesszük a sütőből, vékonyan lekenjük baracklekvárral, elsimítjuk rajta a túrós tölteléket, és a sütőbe visszatéve készre sütjük.
A 4 tojásfehérjét a sóval, a citromlével és a cukorral kemény habbá verjük, és a kész süteményre simítjuk, vagy nyomózsákba töltve rácsokat nyomunk a tetejére.
A lekvárt felforrósítjuk, átpasszírozzuk, hogy rost ne maradjon benne.
Tortanyomóba töltjük a lekvárt, és a résekbe töltjük. Langyos sütőbe visszatesszük, de csak annyi időre, hogy a hab rászáradjon. A sütő ajtaját egy kicsit támasszuk ki!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre