Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Rákkal töltött gomba édes chiliszósszal

Hozzávalók

  • Hozzávalók 2 személynek:
  • 3 db óriási (12 cm) csiperkegomba
  • 3 púpozott evőkanál rizs
  • 1 kisebb vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 db tojás
  • 10 dkg édesvízi rák
  • 1 db chilipaprika
  • petrezselyem
  • őrölt feketebors
  • őrölt pirospaprika
  • édes chiliszósz
  • extraszűz olíva olaj
  • citrom
  • ketchup

Elkészítés

    Elkészítés: A rizst olívaolaj on megpörkölöm, majd félig megfőzöm, beteszem egy keverőtálba. A hagymákat megdinsztelem, megy a tálba. Hozzáütök 1 darab tojást, fűszerezem, beleteszem a karikára vágott chiliparikát és az aprított petrezselymet, összekeverem.

    A gombákat beteszem egy serpenyőbe, meglocsolom citromlével, belekanalazom a tölteléket, ráteszem a rákokat, újra fűszerezem, és ismét meglocsolom a citromlével, majd a chiliszósszal. Adok rá s alá olívaolaj at, beteszem az előmelegített sütőbe (180 C fok, hőlégkeverés), s addig sütöm, amíg szépen megpirul.

    Tálaláskor a tényérra rakok egy gombát meg egy felet, rájuk petrezselyemlevelet, s locsolok a tányérra ketchupot és chili szószt. Mint mindig - a hasonló étkek esetében - most is vörösborral kísérem le.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin