Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rákhab és sárkányvér - vajon hova fejlődhet még a koktélkészítés?

Igenis van élet a Pina coladán, a Bloody Maryn és a Mojitón túl! Exkluzív koktélbemutatón jártunk, élményeinket hamarosan videón is megmutatjuk.

Amikor azt gondoljuk, hogy valamit már nem lehet továbbfejleszteni, a szakma legjobbjai bebizonyítják, hogy mindig van hova fejlődni a gasztronómia terén. Ugyanez igaz a koktélokra is. A Bols Akadémián jártunk.

André Cavalheiro Metaxa nagykövet

André Cavalheiro, a sokat látott, Londonban élő bármixer a Mandeville Hotelben és a The Ritz Hotelben eltöltött évek után sem tétlenkedik. Metaxa nagykövetként a világot járja, folyamatosan tanít és tanul. Fő célja felhívni a mixerek és a fogyasztók figyelmét a komplex szórakoztatásra és a minőségi alkoholfogyasztásra. 

Koktél-kisokos>>>
Koktélreceptek>>>
Kagylóba töltött hab, füstölgő kanna és sárkányvér a bárpulton

Az exluzív bárok minél több élményt szeretnének nyújtani közönségüknek, éppen ezért a bármixereknek már nemcsak a kezük, hanem a szájuk is jár. Nem mindennapi koktélcsodáikat szuper történetekkel fűszerezik. És, hogy a látvány se maradjon el, az italokat nem csak csillogó napernyővel és koktélcseresznyével díszítik, hanem ha kell, kagylóba töltik, a levegőbe repítik, vagy egy komplett állatkertet rendeznek be a bárpulton.

Pezsgős koktélok>>>
Kávés koktélok>>>

A bemutató alatt minket is ért pár meglepetés. Volt, hogy az elénk tett kreációban épp csak a koktélt nem találtuk. A lenyűgöző látvány mellé hihetetlen történetek is dukáltak, így tudtuk meg, hogyan kell levadászni egy sárkányt, hogy a vérét kinyerve koktélalapanyaghoz jussunk.

A hatodik érzék, a hét tenger csodája és a vadász

Az elmúlt néhány évben a koktélkészítés is művészeti ággá avanzsálódott. Rengeteg ember szeretne a híres pultok mögé kerülni és rázni a shakert, de ez a szakma csak azon kiváltságosoké, akik egyediek és nyitottak a legmerészebb újításokra.

André Cavalheiro koktéljaiban többek között találkoztunk sárkányvérrel, algával, homárral, csípős paprikával, rózsavízzel, juharsziruppal, olívaolajjal, égetett fahéjjal és csokoládéval.

Italozási szokások a nagyvilágban>>> 

 

Ezek is érdekelhetnek

Friss

Friss