Amikor azt gondoljuk, hogy valamit már nem lehet továbbfejleszteni, a szakma legjobbjai bebizonyítják, hogy mindig van hova fejlődni a gasztronómia terén. Ugyanez igaz a koktélokra is. A Bols Akadémián jártunk.
André Cavalheiro Metaxa nagykövet
André Cavalheiro, a sokat látott, Londonban élő bármixer a Mandeville Hotelben és a The Ritz Hotelben eltöltött évek után sem tétlenkedik. Metaxa nagykövetként a világot járja, folyamatosan tanít és tanul. Fő célja felhívni a mixerek és a fogyasztók figyelmét a komplex szórakoztatásra és a minőségi alkoholfogyasztásra.
Koktél-kisokos>>>
Koktélreceptek>>>
Kagylóba töltött hab, füstölgő kanna és sárkányvér a bárpulton
Az exluzív bárok minél több élményt szeretnének nyújtani közönségüknek, éppen ezért a bármixereknek már nemcsak a kezük, hanem a szájuk is jár. Nem mindennapi koktélcsodáikat szuper történetekkel fűszerezik. És, hogy a látvány se maradjon el, az italokat nem csak csillogó napernyővel és koktélcseresznyével díszítik, hanem ha kell, kagylóba töltik, a levegőbe repítik, vagy egy komplett állatkertet rendeznek be a bárpulton.
Pezsgős koktélok>>>
Kávés koktélok>>>
A bemutató alatt minket is ért pár meglepetés. Volt, hogy az elénk tett kreációban épp csak a koktélt nem találtuk. A lenyűgöző látvány mellé hihetetlen történetek is dukáltak, így tudtuk meg, hogyan kell levadászni egy sárkányt, hogy a vérét kinyerve koktélalapanyaghoz jussunk.
A hatodik érzék, a hét tenger csodája és a vadász
Az elmúlt néhány évben a koktélkészítés is művészeti ággá avanzsálódott. Rengeteg ember szeretne a híres pultok mögé kerülni és rázni a shakert, de ez a szakma csak azon kiváltságosoké, akik egyediek és nyitottak a legmerészebb újításokra.
André Cavalheiro koktéljaiban többek között találkoztunk sárkányvérrel, algával, homárral, csípős paprikával, rózsavízzel, juharsziruppal, olívaolajjal, égetett fahéjjal és csokoládéval.
Italozási szokások a nagyvilágban>>>