Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rajnai tál

MME MME
1 3/5
60 perc
egyszerű
olcsó
4 adag
Hozzávalók

Elkészítés

Előkészítés: A burgonyát meghámozzuk, megmossuk, és sajtreszelőn lereszeljük úgy, hogy szép hosszú szálakat kapjunk. A hagymát meghámozzuk, félbevágjuk, majd vékonyan felszeleteljük. A szalonnát apró kockákra vágjuk.
Elkészítés: A burgonyát és a hagymát összekeverjük, és sóval, borssal ízesítjük. A tojást felverjük, és ráöntjük. Kivajazunk egy tűzálló tálat, és belesimítjuk a masszát. A sütőt 220 fokra (gázsütő 4. fokozat) előmelegítjük. A vajat felforrósítjuk, és megpirítjuk benne a szalonnát. A burgonyás masszára öntjük. A sütőben kb. 45 percig sütjük, almakompóttal vagy más gyümölcskompóttal kínáljuk.

Megjegyzés

1 adag: 2762 kJ/660 kcal
- MME

Ezek is érdekelhetnek