Elkészítés: A húst kis kockákra, a zöldséget tetszés szerint, a vöröshagymát és a fokhagymát finomra aprítjuk.
A zsiradékban a zöldséget a hagymákkal magas hőfokon pár percig dinszteljük, ameddig a nagyja levét elpárologja. Meghintjük a liszttel, rövidet keverünk rajta, meghintjük kevés őrölt paprikával, és felengedjük kb. 1,3 liter vízzel. Hozzáadjuk a húst, sózzuk, borsozzuk, lestyánnal, majoránnával, leveskockával ízesítjük, és addig főzzük lassan, ameddig a hús megpuhul.
Közben a gombóchoz a burgonyát meghámozzuk, kis kockákra daraboljuk, sós vízben megfőzzük. Összetörjük, langyosan a többi hozzávalóval összekeverjük. Vizes kézzel fürjtojás nagyságú gombócokat eresztünk a forrásban lévő levesbe, és lassan főzzük, ameddig a gombócok feljönnek a leves felszínére.
Tálalásnál aprított medvehagymával díszíthetjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre