Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Raguleves medvehagymás burgonyagombóccal

90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 25 dkg hús (sertés, csirke, pulyka, stb…)
  • 30 dkg vegyes leveszöldség (sárgarépa és fehérrépa, zeller és karalábé)
  • 1 közepes vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • őrölt bors
  • lestyán
  • majoránna
  • 2 dkg liszt
  • 3 dkg zsír vagy olaj
  • 1 húsleveskocka
  • kevés őrölt paprika
  • A gombóchoz:
  • 30 dkg burgonya
  • 12 dkg liszt
  • őrölt szerecsendió
  • 1 tojás
  • 7 szál medvehagyma aprítva

Elkészítés

Elkészítés: A húst kis kockákra, a zöldséget tetszés szerint, a vöröshagymát és a fokhagymát finomra aprítjuk.

A zsiradékban a zöldséget a hagymákkal magas hőfokon pár percig dinszteljük, ameddig a nagyja levét elpárologja. Meghintjük a liszttel, rövidet keverünk rajta, meghintjük kevés őrölt paprikával, és felengedjük kb. 1,3 liter vízzel. Hozzáadjuk a húst, sózzuk, borsozzuk, lestyánnal, majoránnával, leveskockával ízesítjük, és addig főzzük lassan, ameddig a hús megpuhul.

Közben a gombóchoz a burgonyát meghámozzuk, kis kockákra daraboljuk, sós vízben megfőzzük. Összetörjük, langyosan a többi hozzávalóval összekeverjük. Vizes kézzel fürjtojás nagyságú gombócokat eresztünk a forrásban lévő levesbe, és lassan főzzük, ameddig a gombócok feljönnek a leves felszínére.

Tálalásnál aprított medvehagymával díszíthetjük.

Megjegyzés

Felhasználhatunk a levesbe maradék fagyasztott zöldség- és csontfélét is. - gaby53

Ezek is érdekelhetnek

Friss