Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Raguleves libamájas daragaluskával

MME MME
90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók 8 személyre:
  • 10 csirkenyak és -láb
  • 25 dkg csirkezúza
  • 25 dkg csirkeszív
  • 1 csirke bőre (apró kockára vágva)
  • francia saláta alap fagyasztott
  • 1 egész vöröshagyma héjastól
  • 6 gerezd fokhagyma
  • 1 nagy kaliforniai piros paprika
  • 2-3 szem szegfűbors
  • 2-3 szem feketebors
  • petrezselyemlevél
  • metélőhagyma
  • lestyán
  • 4 erőleveskocka
  • A galuskához:
  • 25 dkg búzadara vagy kukoricadara
  • 15 dkg libamájpástétom
  • ételízesítő
  • petrezselyem
  • tojás

Elkészítés

Elkészítés: A csirke bőrét apró kockára vágjuk, pörcnek kisütjük. A pörcöt félretesszük, a zsírjába a kockára vágott szívet, zúzát, a félbevágott nyakat, lábat, a hagymát, a metélőhagymát, a petrezselyemlevelet beletesszük, megszórjuk 1 kanál liszttel, hozzámorzsoljuk az erőleveskockákat. Vízzel felöntjük, lassú tűzön – mint a kocsonyát – főzzük.

Félidőben hozzáadjuk a franciasaláta-
alapot, a szegfűborsot, a feketeborsot, a lestyánt és sót ízlés szerint. A végén a kaliforniai paprikát – apró kockára vágva – rászórjuk a pörccel együtt.

A galuskához a darát – ami lehet kukorica is – a libamájpástétommal, ételízesítővel, petrezselyemmel, tojással összedolgozzuk, evőkanállal kiszaggatjuk (nagy galuskákat) és belefőzzük a levesbe.

Megjegyzés



Fotó: AS - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss