Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Raguleves húsgombóccal

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 30 dkg darált hús
  • 15 dkg burgonya
  • 15 dkg sárgarépa
  • 15 dkg fehérrépa
  • 15 dkg zeller
  • 2 dl tejföl
  • 1 tojás
  • 1 citrom
  • 1 evőkanál liszt
  • 1 csokor petrezselyem
  • ízlés szerint gomba
  • 1 fej vöröshagyma
  • pici kristálycukor
  • fűszerpaprika
  • bors

Elkészítés

    Elkészítés: A hagymát apróra vágjuk, majd kevés zsíron megpirítjuk. Megszórjuk fűszerpaprikával, és felöntjük kb. 1,5 liter vízzel. Beletesszük a felkockázott zöldségeket, kivéve a burgonyát, mert azt csak a vége felé tesszük bele. Kevés cukrot, sót és pici ételízesítőt adunk hozzá.

    A darált húst a tojással, az aprított petrezselyemmel, ízlés szerinti sóval, borssal összekeverjük. Apró gombócokat formázunk belőle, majd félretesszük.

    Amikor félig megfőttek a zöldségek a levesben, hozzáadjuk a burgonyát, illetve a gombócokat, és az egészet készre főzzük.

    A tejfölt a liszttel és kevés vízzel csomómentesre keverjük, majd a leveshez adjuk és besűrítjük. A végén pici citromlével ízesítjük.

Megjegyzés

Fotó: AS

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin