Elkészítés: A hagymát apróra vágjuk, majd kevés zsíron megpirítjuk. Megszórjuk fűszerpaprikával, és felöntjük kb. 1,5 liter vízzel. Beletesszük a felkockázott zöldségeket, kivéve a burgonyát, mert azt csak a vége felé tesszük bele. Kevés cukrot, sót és pici ételízesítőt adunk hozzá.
A darált húst a tojással, az aprított petrezselyemmel, ízlés szerinti sóval, borssal összekeverjük. Apró gombócokat formázunk belőle, majd félretesszük.
Amikor félig megfőttek a zöldségek a levesben, hozzáadjuk a burgonyát, illetve a gombócokat, és az egészet készre főzzük.
A tejfölt a liszttel és kevés vízzel csomómentesre keverjük, majd a leveshez adjuk és besűrítjük. A végén pici citromlével ízesítjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre