Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Ragu lepénnyel

default user icon
5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 4 személyre:
  • A lepényhez:
  • 18 dkg kukoricadara
  • 4 dkg búza
  • fél teáskanál koriander
  • 6 dkg vaj
  • A raguhoz:
  • 2 fej hagyma
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 sárga húsú paprika
  • 20 dkg paradicsom
  • 3 dkg vaj
  • 3 banán
  • 1 késhegynyi kardamom
  • 1 teáskanál curry
  • 1 teáskanál (csípős) pirospaprika
  • fél citrom héja és leve

Elkészítés

    Előkészítés (lepény): A kukoricadarát a búzával és korianderrel mákdarálón ledaráljuk.
    Elkészítés: A darát 440 ml hideg vízzel összekeverjük és megsózzuk. Állandóan kevergetve felforraljuk, és néhány percig állni hagyjuk. Belekeverünk 1 evőkanál vajat, és hagyjuk kihűlni (kb. 30 perc). Nagy serpenyőben vajat forrósítunk, vizes evőkanállal kiszaggatunk egy galuskát, nedves kézzel tenyérnyi nagyságúra lapítjuk, és lassú tűzön, mindkét oldalát aranyszínűre sütjük (3-4 perc oldalanként). Amikor megfordítjuk, adunk hozzá még vajat. Tálra borítjuk, és langyos sütőben melegen tartjuk. kb. 20 lepényt kapunk.
    Előkészítés (ragu): Mialatt a kukoricadarás massza hűl, elkészítjük a ragut. Meghámozzuk a hagymát, a fokhagymát, és apróra vágjuk. A paprikát megmossuk, kimagozzuk, és húsát kisebb kockákra vágjuk. A paradicsom ot leforrázzuk, meghámozzuk, húsát felaprítjuk.
    Elkészítés: A vajat felforrósítjuk, megpirítjuk benne a hagymát és a fokhagymát. Hozzáadjuk a paprikát és a paradicsom ot, sózzuk, és fedő alatt kb. 5 percig pároljuk. A banánt meghámozzuk, szeletekre vágjuk, és a paprikás alaphoz adjuk, 1-2 percig forraljuk. A kardamommal, a curryvel, a pirospaprikával, a citromhéjjal és citromlével ízesítjük. A ragut a lepényekkel tálaljuk.

Megjegyzés

Munka: kb. 45 perc
Fogyasztható: kb. 45 perc múlva
1 adag: 2100 kJ/500 kcal

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin