Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Tejszínes-gombás csirkeragu leveles tésztával (ragout fin)

30 perc
egyszerű
megfizethető
4 adag

Elkészítés

  1. Az apróra kockázott vöröshagymát olívaolajon lepirítjuk, és hozzáadjuk a kis kockákra vágott csirkemellet (a ragout fin eredetileg borjúhússal készül). Ha félig megpirult, hozzáadjuk a csiperkegombát, majd az alaplé vagy a víz következik, sózzuk, borsozzuk, meghintjük kakukkfűvel, és egy púpos evőkanál liszttel. Hozzáöntjük a főzőtejszínt és kiforraljuk.
  2. Belefacsarjuk a citromot hozzáadjuk a Worcester szószt, a fehér bor, ismét összeforraljuk, majd meghintjük finomra vágott petrezselyemmel.
  3. A leveles tésztát csipkés szélű fánkszaggatóval kiszúrjuk, sütőpapírral bélelt tepsiben, 175 fokra előmelegített sütőben megsütjük.
  4. A ragut a kész a tésztára halmozom és citrommal, Worcesterrel tálalom. 

    12+1 GOMBÁS ÉTEL, AMINEK NEM TUDSZ ELLENÁLLNI >>>

    Tejszínes finomságok >>> 

    TEJSZÍNES-GOMBÁS-BACONÖS CSIRKE: EZ A RECEPT LESZ A CSALÁD KEDVENCE! >>> 

Ezek is érdekelhetnek

Friss