Keress receptre vagy hozzávalóra

Ragacsos sült oldalas

Hozzávalók

  • 1,5 kg sertésoldalas
  • 5 dl kóla
  • 3-4 dl víz
  • A szószhoz:
  • 6 ek barnacukor
  • 6 ek ketchup
  • 3 ek szójaszósz
  • 3 ek Worchester szósz
  • 1 ek Piros Arany
  • 1 ek csiliszósz

Elkészítés

    1. Az oldalast feldaraboljuk, megmossuk, enyhén megsózzuk, majd egymás mellé helyezzük egy tepsiben. Felöntjük a kólával és a vízzel úgy, hogy a folyadék ellepje a húst. Fóliával lefedjük, és 180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 2 óra alatt puhára pároljuk a húst.  
    2. Amikor a hús puhára főtt, kivesszük a léből, és alaposan lecsepegtetjük.
    3. Egy serpenyőben összekeverjük a barnacukrot, a ketchupot, a szójaszószt, a Worchester szószt, a Piros Aranyat és a csiliszószt, és állandó keverés mellett felforraljuk, majd alacsonyabb hőfokon még néhány percig főzzük. Ezután a lecsepegtetett oldalast a szószba mártogatjuk, majd visszatesszük mindet a tepsibe.
    4.  180 fokra előmelegített sütőben körülbelül 30 perc alatt készre sütjük. A sütési idő felénél megfordítjuk a húsokat, hogy mindegyik oldaluk szép pirosra süljön.

Megjegyzés

Vigyázzunk, nehogy túlfőzzük és szétessen! Ha van időnk, sütés előtt hagyjuk még állni egy órát a bepácolt húst, hogy az ízek jól átjárják.

szilviamalmos
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin