Részletes receptkereső »

Nyár van, nyár!

Hasznos

Válogatások

Blogok

Hozzávalók szerint

Fogások

Ésatöbbi

Diéták

Italok

Kikapcsolódás

RECEPT

« vissza

Raffaello torta

Lefotóztam, levideóztam

Lefotóztam, levideóztam!

Megfőztem

Ezt a receptet már megfőztem!

A jelre kattintva a doboz kipipálódik, a recept pedig belekerül a már megfőzött receptek közé. Használatához be kell lépni.

Recept mentése

Recept mentése

Recept elküldése

Recept küldése

Cikk megosztása
Média mentése Képet, videó linkjét tölthetsz fel ehhez a recepthez

Média anyag csatolásához be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept mentése Saját recepttárba mentés

Saját recepttárba mentéshez be kell jelentkezni!


Elfelejtetted a jelszavadat, vagy nem regisztráltál még?
Kérj jelszóemlékeztetőt vagy regisztrálj !
Nem sikerült az aktiválás vagy inaktív a fiókod még? Itt újra kérheted az aktiváló kódot!



Recept elküldése

Raffaello torta

Címzett neve:
Címzett e-mail címe:
Megjegyzés:
Küldő neve:
Küldő e-mail címe:
Biztonsági kód
A fenti képen látható ellenőrzőkód:
  • Másnak így tetszett:
  • Elkészítési idő:
  • Elkészítés nehézsége:
  • Árkategória:
  • Recepttárba mentve: 150
  • Elküldve: 50

Hozzávalók:

  • A mandulás tésztához:
  • 10 dkg liszt
  • 6 dkg por cukor
  • 7 dkg darált mandula
  • 7 dkg vaj
  • A kókuszos tésztához:
  • 7 tojásfehérje
  • 20 dkg cukor
  • 15 dkg kókuszreszelék
  • 10 dkg rétesliszt
  • A krémhez:
  • 1 l tej
  • 7 tojás sárgája
  • 3 csomag tejszín ízű puding
  • 6 evőkanál cukor
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg fehércsokoládé

Elkészítés:

A mandulás tésztához összegyúrjuk a 10 dkg lisztet, a 6 dkg porcukrot, a 7 dkg darált mandulát a 7 dkg puha vajjal. Sűrű, rugalmas tésztát gyúrunk. Ha nagyon darabos, egy kis meleg vizet önthetünk hozzá. 30 percre hideg helyre tesszük.

Addig elkészítjük a kókuszos lapot: a tojásfehérjéket a cukorral keményre verjük, hozzáadjuk a 10 dkg lisztet, a csipet sót és a kókuszreszeléket. Előmelegített sütőben alacsony hőfokon sütjük. Ha kihűlt, középen kettévágjuk.

A mandulás tésztát kapcsos tortaformába nyomkodjuk, közepes hőfokon kb. 15 percig sütjük. Ez lesz a középső lap.

A krémhez a tojások sárgáját a pudingporral és a cukorral állandó keverés mellett felfőzzük az 1 liter tejben. Beleaprítjuk még melegen a fehércsokit. 20 dkg vajat csipetnyi sóval habosra keverünk, majd a kihűlt tejes krémhez keverjük.

Az alsó kókuszos tésztát megkenjük a krémmel, erre kerül a mandulás lap, újra krém, majd újra kókuszos tészta. Az egész tortát bevonjuk a maradék krémmel.

Tetszés szerint díszíthetjük. Megszórhatjuk kókuszreszelékkel, mandulaforgáccsal, reszelt csokoládéval, akár tejszínhabot is nyomhatunk rá.

Megjegyzés:

Ez a nagymamám szülinapi tortája.

A receptet és a fotót SZG Anita küldte. Köszönjük!

szg-anita receptjeiből:
Mogyorókrémes mini bukták
Sajtos-medvehagymás csirkemell baconbe tekerve
Karamellás banántorta
Medvehagymás pesto szósz
Házi vaníliás krémtúró
Fűszeres diós-csokis süti
Hagymás céklasaláta almaecettel
Fehércsokihabos-erdeigyümölcsös torta
Megjegyzés (Saját jegyzet a recepthez)

Összes hozzászólás: 4 db »

Legfrissebb hozzászólás

  • 2011. december 3. (szombat) 09:12
    Nagyon finom lett és igazán mutatós torta, nincs agyonkrémezve. A középső lap másnapra nekem is megpuhult. Annyi, hogy nekem ebbe a lapba kevésnek bizonyult a 7 dkg vaj, még kellett hozzá tenni. Csak ajánlani tudom mindenkinek!
Receptválogatás
Pohárkrémek
Rétegesen, krémesen, gyümölcsösen, különféle öntetekkel nagyon mutatós és finom desszert készíthető.
Legfrissebb receptek
Még több friss recept »
Oreo torta Oreo torta
Málnakrémleves mentás túrógombóccal Málnakrémleves mentás túrógombóccal
Cukkinis-paradicsomos tészta Cukkinis-paradicsomos tészta
Vörös bársony torta (Red velvet cake) Vörös bársony torta (Red velvet cake)
Szedres krémes Szedres krémes
Tejszínes cukkinikrémleves mozzarellával Tejszínes cukkinikrémleves mozzarellával
Réteskosárkák mákos krémmel Réteskosárkák mákos krémmel
Csokoládés-mandulás-szilvás pite Csokoládés-mandulás-szilvás pite
Almás-barackos csirkemelltekercs Almás-barackos csirkemelltekercs
Levendulás éclair fánk Levendulás éclair fánk
Ezt a receptet ennyi válogatásba tették – 2 db
Összes válogatás »
http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122436_parizsi-110.jpg Parizerből párizsi – a legendás felvágott

A párizsi régóta megkerülhetetlen eleme a hűtőpultoknak. A szép emlékű parizer helyett ma már főleg az olcsó és kissé…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122396_kapor-110.jpg Kedvencünk, a kapor

A kapor a magyar konyha megkerülhetetlen fűszere, amely főleg a nyári, szezonális fogásokban jut érvényre, de sokféle ételünkbe…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/117000/117277_sargadinnye-110.jpg Sárgadinnye, az egészséges desszert

Illatos, csábító formájú gyümölcs, a globalizációnak köszönhetően lassan egész évben az asztalunkra kerül, mégis igazi szezonja a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122407_cukkini-tian-110.jpg Cukkini-tian, egy régimódi ételkészítési eljárás újragondolva

Nyár van, valóságos cukkinidömping majdnem minden zöldségesnél. Nincs is jobb dolog ilyenkor, mint ebből a sokféleképp…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122386_vaniliafagyi-110.jpg Variációk vaníliafagyival

A jó vaníliafagylalt önmagában is tökéletes desszert. Nem komplikált az elkészítése házilag sem, persze a tökéletes eredményhez…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122353_hideg-leves-110.jpg Hideg levesek - főzés nélkül

A forró nyári napokon nem csak a hideg ételek okoznak élvezetet, hanem az is, ha elkészítésükhöz semmiféle – a meleget még…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122355_gyros-110.jpg Gyros - görög nyár a konyhánkban

A nyári melegben az egyik legjobb, gyorsan elkészíthető, laktató, de nem megterhelő étel a gyros. A falatnyi fűszeres húsok, a…

http://www.mindmegette.hu/lapokkepek/cikkek/122000/122376_helyi-110.jpg Vegyünk-együnk helyit!

Nyár derekán, kánikulában van-e kívánatosabb a jól behűtött, hevesi dinnyénél? Télen pedig milyen jólesik a frissen sült…

Napi tipp
A hétvégi vendégségekre, családi ebédekre szánt fogásokhoz érdemes kipróbálni a sokféle módon felhasználható, ízletes kacsamellet. Kérd receptjeinket hírlevélben is! ►
Legnépszerűbb receptkategóriák
Összes kategória »
Levesek
Szárnyasok
Tészták
Saláták
Vega
Grill
30 perces
Olcsó
Magyaros
Mediterrán
Olasz
Görög
Egzotikus
Vendégvárók
Befőzés
Diétás
Desszert
Palacsinta
Pite
Csokis
Gyümölcsös
Sajtos
Pogácsák
Kenyerek
Az értékeléshez csak bejelentkezett felhasználók adhatnak le szavazatot.
Kérjük jelentkezz be! Ha még nem regisztráltál az oldalon, most megteheted!

Tovább a belépéshez »
Hasznos csomag
előző recept
következő recept