Raffaello torta

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A mandulás tésztához:
  • 10 dkg liszt
  • 6 dkg porcukor
  • 7 dkg darált mandula
  • 7 dkg vaj
  • A kókuszos tésztához:
  • 7 tojásfehérje
  • 20 dkg cukor
  • 15 dkg kókuszreszelék
  • 10 dkg rétesliszt
  • A krémhez:
  • 1 l tej
  • 7 tojás sárgája
  • 3 csomag tejszín ízű puding
  • 6 evőkanál cukor
  • 20 dkg vaj
  • 20 dkg fehércsokoládé

Elkészítés

    Elkészítés: A mandulás tésztához összegyúrjuk a 10 dkg lisztet, a 6 dkg porcukrot, a 7 dkg darált mandulát a 7 dkg puha vajjal. Sűrű, rugalmas tésztát gyúrunk. Ha nagyon darabos, egy kis meleg vizet önthetünk hozzá. 30 percre hideg helyre tesszük.

    Addig elkészítjük a kókuszos lapot: a tojásfehérjéket a cukorral keményre verjük, hozzáadjuk a 10 dkg lisztet, a csipet sót és a kókuszreszeléket. Előmelegített sütőben alacsony hőfokon sütjük. Ha kihűlt, középen kettévágjuk.

    A mandulás tésztát kapcsos tortaformába nyomkodjuk, közepes hőfokon kb. 15 percig sütjük. Ez lesz a középső lap.

    A krémhez a tojások sárgáját a pudingporral és a cukorral állandó keverés mellett felfőzzük az 1 liter tejben. Beleaprítjuk még melegen a fehércsokit. 20 dkg vajat csipetnyi sóval habosra keverünk, majd a kihűlt tejes krémhez keverjük.

    Az alsó kókuszos tésztát megkenjük a krémmel, erre kerül a mandulás lap, újra krém, majd újra kókuszos tészta. Az egész tortát bevonjuk a maradék krémmel.

    Tetszés szerint díszíthetjük. Megszórhatjuk kókuszreszelékkel, mandulaforgáccsal, reszelt csokoládéval, akár tejszínhabot is nyomhatunk rá.

Megjegyzés

Ez a nagymamám szülinapi tortája.

Gottvald Anita
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Gottvald Anita 1 évvel ezelőtt
26 cm
Lollika6 1 évvel ezelőtt
Szia. Mekkora tortaformában sütötted?
Bödör Melinda 5 évvel ezelőtt
Nagyon finom lett és igazán mutatós torta, nincs agyonkrémezve. A középső lap másnapra nekem is megpuhult. Annyi, hogy nekem ebbe a lapba kevésnek bizonyult a 7 dkg vaj, még kellett hozzá tenni. Csak ajánlani tudom mindenkinek!
Gottvald Anita 6 évvel ezelőtt
Köszi! Ő egy igazi szuper dédi! / Ma megettük a tortát. Ajánlatos a fogyasztás előtt egy nappal elkészíteni, mert a középső mandulás tészta kemény, mint a beton. Másnapra a krémtől felpuhul. Ezen izgultam kicsit, de finom lett.
Ékes Andrea 6 évvel ezelőtt
Nagyon szép a torta! Egy picit meg is hatódtam, hogy Te sütsz a nagymamádnak tortát és nem fordítva, aranyos vagy:))
Willand Veronika 6 évvel ezelőtt
Nagyon jól hangzik, következő szülinapkor ki is próbálom. Tetszik, hogy a kókusz nem a krémben van, nekem az valahogy nem szokott bejönni, de ez így nagyon tetszik. Köszi a receptet!!

Hasonló Receptek

Magazin