Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Raffaello torta II.

90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A piskótához:
  • 8 tojás
  • 8 evőkanál liszt
  • 8 evőkanál kristálycukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 2 evőkanál olaj
  • A kókuszos krémhez:
  • 5 dl tej
  • 10 dkg kókuszreszelék
  • 2 csomag kókusz vagy vanília ízű pudingpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 5 evőkanál porcukor
  • 2 db tojássárga
  • 5 dl habtejszín
  • A dísztéshez:
  • ízlés szerint tejszínhab
  • szeletelt mandula
  • csokireszelék
  • Raffaello golyók
  • cukorkák stb.

Elkészítés

Elkészítés: 8 tojásból piskótát készítünk, melyet egy 24 cm-es csatos tortaformában megsütünk. Amikor a piskóta kihűlt, 3 egyenlő részre vágjuk.

A kókuszreszeléket 3 dl tejben megfőzzük és félretesszük. A maradék 2 dl tejet, a 2 tojássárgát, a cukrokat és a pudingport csomómentesre keverjük, hozzáadjuk a megfőzött kókuszreszeléket és a tejet, és folyamatos kevergetés közben felfőzzük, majd kihűtjük.

A tejszínt kemény habbá verjük, és óvatosan összeforgatjuk a kókuszos résszel.

Az így kapott krémmel megtöltjük a piskótalapokat, és kívülről is bevonjuk. A tortát tetszőlegesen tejszínhabbal, Raffaello golyókkal, szelelt mandulával stb. díszítjük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss