Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Raffaello szelet IV.

90 perc
mester
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A fehér tésztához:
  • 5 tojásfehérje
  • 15 dkg kristálycukor
  • 15 dkg kókuszreszelék
  • 2 evőkanál rétesliszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 1/2 citrom leve
  • A barna tésztához:
  • 5 tojásfehérje
  • 15 dkg kristálycukor
  • 15 dkg darált dió
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 2 evőkanál rétesliszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • A krémhez:
  • 10 tojássárgája
  • 20 dkg kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag csokis pudingpor
  • 10 dkg olvasztott csokoládé
  • 3 dl tej
  • 25 dkg margarin
  • A díszítéshez:
  • kókuszreszelék

Elkészítés

Elkészítés: Először a fehér tésztát készítjük el. A tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd beleszórjuk a a kókuszreszelékkel elkevert sütőporos lisztet, és a citromlevet is és óvatosan összekeverjük. Egy nagy gáztepsit szilikonos sütőpapírral kibélelünk, a tésztamasszát beleöntjük, elsimítjuk. A sütőt 180 fokra előmelegítjük, és kb. 15 perc alatt megsütjük.

A barna tészta készítésénél ugyanez az eljárás, csak a kókuszreszelék helyett a diót a kakaóval, a liszttel és a sütőporral keverjük el, és óvatosan a habbal elkeverjük.

A krémhez a tojássárgákat a cukrokkal, a pudingporral, a tejjel és a csokoládéval simára keverjük, és sűrű krémmé felfőzzük. Hagyjuk kihűlni. A margarint kihabosítjuk, és a kihűlt pudingos krémmel habosra keverjük.

Sütemény összeállítása: a krém 2/3 részét a kókuszos tésztára kenjük, majd erre rátesszük a barna tésztát, és lekenjük a maradék krémmel. A sütemény tetejét bőven megszórjuk kókuszreszelékkel.

Hagyjuk állni a süteményt, hogy összeérjenek az ízek, hűtőszekrénybe helyezzük, és másnap, kockákra vagy szeletekre vágva tálaljuk.

Megjegyzés

Most ez a legfinomabb sütemény számomra a kókuszosak közül. - ditti56

Ezek is érdekelhetnek

Friss