Raffaello szelet II.

default user icon
1 4.7/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A fehér tésztához:
  • 5 tojásfehérje
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg kókuszreszelék
  • 2 evőkanál liszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • A barna tésztához:
  • 5 tojásfehérje
  • 15 dkg cukor
  • 15 dkg darált dió
  • 3 evőkanál kakaópor
  • 2 evőkanál liszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • A krémhez:
  • 6 dl tej
  • 2 csomag vaníliás pudingpor (főzös)
  • 10 tojássárgája
  • 20 dkg cukor
  • 25 dkg margarin
  • A díszítéshez:
  • csoki- vagy kókuszreszelék

Elkészítés

    Elkészítés: A fehér tésztához a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd lazán beleforgatjuk a kókusz, a liszt és a sütőpor keverékét. Sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, és előmelegített sütőben, 165 fokon 15 percig sütjük.

    A barna tésztához a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük, majd lazán belekeverjük a dió, a kakaó, a liszt és a sütőpor keverékét. Ugyanúgy sütjük, mint a fehér tésztát.

    A krém hozzávalóiból (a margarin kivételével) sűrű krémet főzünk, majd ha kihűlt, habosra keverjük a margarinnal.

    Ha mindezzel megvagyunk, a fehér tésztára kenjük a krém 2/3 részét. Erre kerül a barna tészta, majd a maradék krém. A tetejét csoki- vagy kókuszreszelékkel díszítjük. 2-3 óra pihentetés után jó étvággyal fogyasztható!

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Bardi Dóra 5 évvel ezelőtt
Isteni a süti, én szülinapi tortaként csináltam meg! Nagy sikert arattam vele. A lapok sütési ideje nálam több volt, de ezt leszámítva tökéletes recept.

Hasonló Receptek

Magazin