Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Raffaello szelet egyszerűen

85 perc
egyszerű
átlagos
8 adag
Hozzávalók
Allergének
  • Glutén
  • Tojás
  • Tej

Elkészítés

  1. A Raffaello szelet elkészítéséhez a tojások fehérjét és sárgáját szétválasztjuk. A tojásfehérjét a porcukorral kemény habbá verjük, majd belekeverjük az átszitált lisztet és a kókuszreszeléket.
  2. A kókuszos masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe (20cm x 36cm) egyenletesen belesimítjuk, majd előmelegített sütőben 170 fokon kb. 20 percig sütjük.
  3. Közben elkészítjük a krémet: a tojássárgáját a pudingporral, a porcukor felével és a tejjel először jól összekeverjük, majd sűrű pudingkrémmé főzzük. Majd félretesszük hűlni.
  4. A szobahőmérsékletű margarint a maradék porcukorral habosra kikeverjük, majd a kihűlt pudinghoz keverjük, és kézi mixerrel alaposan összedolgozzuk.
  5. A kihűlt tésztáról óvatosan lehúzzuk a sütőpapírt, majd visszatesszük a tepsibe és egyenletesen rákenjük a krémet.
  6. Hűtőbe tesszük pár órára pihenni (dermedni), majd tálalás előtt a tetejét megszórjuk kókuszreszelékkel, és egyforma szeletekre felvágjuk. 

Ezek is érdekelhetnek