A Raffaello szelet elkészítéséhez a tojások fehérjét és sárgáját szétválasztjuk. A tojásfehérjét a porcukorral kemény habbá verjük, majd belekeverjük az átszitált lisztet és a kókuszreszeléket.
A kókuszos masszát egy sütőpapírral bélelt tepsibe (20cm x 36cm) egyenletesen belesimítjuk, majd előmelegített sütőben 170 fokon kb. 20 percig sütjük.
Közben elkészítjük a krémet: a tojássárgáját a pudingporral, a porcukor felével és a tejjel először jól összekeverjük, majd sűrű pudingkrémmé főzzük. Majd félretesszük hűlni.
A szobahőmérsékletű margarint a maradék porcukorral habosra kikeverjük, majd a kihűlt pudinghoz keverjük, és kézi mixerrel alaposan összedolgozzuk.
A kihűlt tésztáról óvatosan lehúzzuk a sütőpapírt, majd visszatesszük a tepsibe és egyenletesen rákenjük a krémet.
Hűtőbe tesszük pár órára pihenni (dermedni), majd tálalás előtt a tetejét megszórjuk kókuszreszelékkel, és egyforma szeletekre felvágjuk.