Elkészítés: A vízbe beleöntöm a cukrot, és szirupot főzök belőle (forrástól számítva kb. 5-8 perc).
Veszek egy nagyobb tálat, beleteszem a vajat, hozzáöntöm a szirupot, és addig kevergetem, amíg teljesen elolvad. Ezután elkezdem hozzáadagolni a kókuszreszeléket és a tejport felváltva. Amikor ez kész, berakom a hűtőbe, amíg megszilárdul.
A mandulát bedobom forrásba lévő vízbe 1 percre, hogy lejöjjön a héja. Leszűröm, majd ha kicsit hűlt, kinyomkodom a mandulát a barna héjból.
A megszilárdult masszát kiveszem a hűtőből, kávéskanállal veszek belőle, a közepébe belenyomok egy mandulát, golyót készítek. Kókuszreszelékbe (kis tálba célszerű kiönteni) belehempergetem.
Kb. 40 és 60 db raffaello között jön ki, attól függően, hogy mekkora golyókat gyúrunk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre