Rácsos-túrós kocka

Hozzávalók

  • 24 darabhoz:
  • 60 dkg liszt
  • 1 csomag sütőpor
  • 20 dkg porcukor
  • 25 dkg vaj
  • 2 db tojás
  • A töltelékhez:
  • 50 dkg túró
  • 2 db tojássárgája
  • 2 csomag vaníliás cukor
  • 5 dkg mazsola
  • kevés tej
  • 30 dkg meggylekvár

Elkészítés

    1.

    A tésztához szitáljuk tálba a lisztet, a sütőport és a porcukrot. Kis adagokban adjuk hozzá a puha vajat, majd az egész tojásokat, és dolgozzuk az egészet össze.

    2.

    A töltelékhez keverjük össze a túrót, a tojássárgájákat, a vaníliás cukrot, a mazsolát és kevés tejet.

    3.

    Osszuk a tésztát két részre. Az egyik felet nyújtsuk ki téglalap alakúra, majd simítsuk sütőpapírral bélelt tepsibe. Vonjuk be a túrókrémmel és a lekvárral. A másik tésztalapot is nyújtsuk ki, majd vágjuk vékony csíkokra. Fedjük be a töltelékes réteget kereszt alakban a csíkokkal.

    4.

    Süssük a süteményt 170 fokra előmelegített sütőben 45 percig, pihentessük egy éjszakát, majd szeletelve tálaljuk.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin