Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Rácsos túrós-almás sütemény

default user icon
4 5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 50 dkg liszt
  • 25 dkg margarin
  • 15 dkg cukor
  • 2 tojás
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 kiskanál fahéj
  • 1 csomag sütőpor
  • annyi tejföl, hogy jól gyúrható legyen
  • A töltelékhez:
  • 50 dkg túró
  • 2 tojás
  • 1 citrom héja reszelve
  • 1 vaníliás cukor
  • 10 dkg cukor
  • 6 alma reszelve, kevés cukorral és fahéjjal elkeverve

Elkészítés

    Elkészítés: A tészta hozzávalóiból összeállítjuk a tésztát. Kétfelé osztjuk, kb. 2/3 és 1/3 részre. A nagyobb részét kinyújtjuk és kivajazott tepsibe (a normál méretű tepsitől kicsit szélesebb) tesszük, megszórjuk kis zsemlemorzsával. A túrót elkeverjük felvert tojással, cukor ral, vaníliás cukorral, citrom héjával, és a kinyújtott tésztára kenjük, villával kicsit lenyomkodjuk. A cukrozott, fahéjas alma levét egy kicsit kinyomkodjuk, és a túró tetején szépen elosszuk. Villával eligazítjuk, hogy sima legyen. A megmaradt tésztát kinyújtjuk, derelyevágóval csíkokra vágjuk, rács alakban az alma tetejére tesszük. A tésztarácsot megkenjük cukrozott tejjel. Kb. 45-50 percig sütjük, hogy az alja is jól átsüljön, ne ázzon el.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

MartikaP
Az ekezetek hova tuntek a hozzaszolasombol?
MartikaP
Super jo a suti! Pontos a recept leirasa is a sutesi ido is . Ha valaki valami nagyon finomat szeretne nem a hagyomanyos almasat feltetlenul probalja ki nem fog csalodast okozni ez a suti. Koszonjuk a receptet a bekuldonek!
loglady
Hol vannak az írásjelek az előző hozzászólásomból? A vesszőkre gondolok...
loglady
Nagyon finom sütemény köszönjük a recept közkinccsé tételét. Bár én biztos ami biztos alapon alulra tettem az almát hogy a túró is átsüljön.

Hasonló Receptek

Magazin