Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rácsos szilvás pite

75 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók

Elkészítés

  1. A linzertészta hozzávalóit összedolgozzuk, fél órát pihentetjük, majd 3/4 és 1/4 arányban kettéosztjuk.
  2. A 3/4 rész tésztával kibélelünk egy szilikon piteformát (vagy tortaformát, aminek recés az oldala). A kimagozott, kettévágott szilvát a húsával felfelé rárakosgatjuk a tésztára, megszórjuk fahéjjal és cukorral, ezután az 1/4 rész tésztából sodort csíkokkal berácsozzuk a tetejét.
  3. Tojássárgájával megkenjük, és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30-35 perc alatt készre sütjük. Szeletelés előtt hagyjuk teljesen kihűlni.

    A legjobb szilvás receptek egy helyen >>> 

    Még több mennyei piterecept >>>

    Szilvás galette recept >>>

Ezek is érdekelhetnek

Friss