Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Rácsos szilvás pite

4 4/5

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 1 mk sütőpor
  • 8 dkg cukor
  • 15 dkg vaj
  • 15 dkg liszt
  • A töltelékhez:
  • szilva
  • fahéj
  • cukor
  • 1 db tojássárga

Elkészítés

    1. A linzertészta hozzávalóit összedolgozzuk, fél órát pihentetjük, majd 3/4 és 1/4 arányban kettéosztjuk.
    2. A 3/4 rész tésztával kibélelünk egy szilikon piteformát (vagy tortaformát, aminek recés az oldala). A kimagozott, kettévágott szilvát a húsával felfelé rárakosgatjuk a tésztára, megszórjuk fahéjjal és cukorral, ezután az 1/4 rész tésztából sodort csíkokkal berácsozzuk a tetejét.
    3. Tojássárgájával megkenjük, és előmelegített sütőben 180 fokon kb. 30-35 perc alatt készre sütjük. Szeletelés előtt hagyjuk teljesen kihűlni.

      A legjobb szilvás receptek egy helyen >>> 

      Még több mennyei piterecept >>>

      Szilvás galette recept >>>

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hozzászólások

ramikedves
Ma készítettem el először, nagyon finom lett! Köszönöm, hogy megosztottad velünk ezt a csodás receptet!
angi77
Szia,én is most csináltam meg nekem nagyon jól sikerül és finom csak a szilvának a levét jobban ki kellett volna nyomnom.
muszacska
Nekem a tészta nem állt össze. Tejfölt tettem hozzá, úgy már kezelhető lett a tészta. Jó ízű sütemény!
ekesandi
Jó kis recept, egyszerű de mégis tökéletes:))

Hasonló Receptek

Magazin