Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rácsos szilvás lepény

60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 30 dkg liszt
  • 15 dkg vaj
  • 10 dkg cukor
  • 2 tojás sárgája
  • 1 evőkanál rum
  • A töltelékhez:
  • szilvalekvár

Elkészítés

Elkészítés: 1.) A tészta hozzávalóit összegyúrjuk. A tésztából hengert készítünk, és a 3/4 részéből vékony lapot nyújtunk, és tepsibe helyezzük. Megkenjük szilvalekvárral.

2.) A maradék tésztából vékony rudakat sodrunk, amellyel berácsozzuk a tésztát. A lekvárt megszórtuk (előzőleg meleg vízbe áztatott, majd leszárított) mazsolával.

3. Előmelegített sütőben pirosra sütjük a tésztát. Porcukorral megszórva, kockákra vágva tálaljuk.

Megjegyzés



További receptek és fotók a Morzsáló blogban! - Morzsálós Mirza

Ezek is érdekelhetnek

Friss