Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Rácsos meggyes pite

default user icon

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 35 dkg finomliszt (+ szóráshoz)
  • 20 dkg vaj (+ kenéshez)
  • 2 db tojás
  • 10 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 tk szódabikarbóna
  • A töltelékhez:
  • 60 dkg meggybefőtt (magozott)
  • 4 ek kristálycukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • késhegynyi őrölt fahéj
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 2 dl víz
  • 1 dl meggypálinka
  • Az alsó tésztalapra:
  • 1 ek búzadara
  • A tetejére:
  • 1 ek baracklekvár
  • 1 ek víz
  • porcukor

Elkészítés

    1. A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, hűtőbe rakjuk fél órára. Ezután a tészta egyharmadát félretesszük, a többit pedig kinyújtjuk kerek formára, és egy vajjal kikent, liszttel beszórt, nagyobb tortaformába igazítjuk úgy, hogy a forma oldalára is kerüljön belőle.
    2. Amíg a tészta a hűtőben van, addig egy lábosba öntjük a meggybefőttet, rászórjuk a cukor egyik felét, a vaníliás cukrot, az őrölt fahéjat, majd melegíteni kezdjük.
    3. A cukor másik felét beleszórjuk egy nagyobb tálba, rászórjuk a pudingport, s jól elkeverjük. Ezután hozzákeverjük a vizet és a meggypálinkát, s a lábosban lévő meggyhez öntjük a meggy levével együtt. Addig keverjük, amíg jól besűrűsödik (legalább 8–10 perc). Ekkor elzárjuk alatta a gázt.
    4. A tészta összeállítása, megsütése: ha langyosra hűlt a töltelék, akkor 1 evőkanál búzadarát szórunk a tésztára, ráöntjük a tölteléket, s szépen eligazítjuk rajta. Ezután a megmaradt egyharmad rész tésztát kinyújtjuk, derelyevágóval felszeleteljük, s szépen rárakosgatjuk a töltelékre kb. ujjnyi távolságra egymástól, majd keresztben is ugyanezt megismételjük.
    5. Előmelegített sütőbe rakjuk fél órára 180 fokra. Kb. 30 perc után kivesszük a sütőből, s megkenjük a baracklekvár és a víz keverékével, majd visszarakjuk a sütőbe, és kb. 10 perc alatt készre sütjük. Ha kihűlt, porcukorral megszórjuk. 

    AMERIKAI ALMÁS PITE, SÓS KARAMELLEL>>> 

    A NAGYI ALMÁS PITÉJE>>> 

    AMERIKAI ZÖLDCITROMOS PITE>>> 

Megjegyzés

Pár órát várjunk a szeleteléssel, vagy akár egy éjszakát is. Medovarszki
Tamásné receptje.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin