Elkészítés: A lisztet a zsírral elmorzsoljuk, kevés szódabikarbónát szórunk hozzá. Ezután hozzáadjuk a porcukrot, pici sót, az élesztőt, amit előtte a tejjel és kevés cukorral felfuttattunk, végül hozzáadjuk a tojássárgáját. A tésztát összegyúrjuk, kétfelé osztjuk.
Az egyik felét peremes tepsi aljára nyújtjuk, lekenjük sárgabaracklekvárral, a másik felét félretesszük, abból készül majd a rács a töltelék tetejére.
A töltelékhez kevés tejjel felfőzzük a mákos-porcukros keveréket. Ízesítjük reszelt citromhéjjal, és előre beáztatott mazsolával. Lazán hozzákeverjük a tojásfehérje keményre vert habjával, és a tésztára kenjük.
A félretett tésztából berácsozzuk a tetejét. A rácsozást lekenjük tojássárgájával, és 180 Celsius-fokon megsütjük a süteményt. Nem kell megijedni, sütés közben a töltelék kissé folyós lesz, de ha már kihűl, szépen lehet vágni.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre