Rácsos linzer

default user icon
1 4.5/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 50 dkg liszt
  • 20 dkg cukor
  • 1 sütőpor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 25 dkg margarin
  • 1 dl tej vagy egy evőkanál tejföl
  • 1 tojás
  • 1 citrom reszelt héja
  • fahéj vagy mézeskalács fűszer ízlés szerint
  • 10 dkg darált dió vagy mogyoró, esetleg vegyesen, de el is maradhat
  • lekvár - bármilyen, bármennyi

Elkészítés

    Elkészítés: A sütőport elkeverjük a lisztben, majd a margarint dolgozzuk el, hogy porhanyós legyen, aztán a többi hozzávalót is beledolgozzuk a tej vagy tejföl segítségével. Ezután kb. fél óráig hűtőben pihentetjük.
    Majd 2/3 részét kisodorjuk, kizsírozott, lisztezett tepsibe helyezzük úgy, hogy legyen pereme, aztán megkenjük lekvárral (én legalább fél üveggel leöntöm).
    A tészta maradék részéből rácsokat sodrunk a tetejére, amiket tojással is megkenhetünk, hogy szép fényes legyen. Kb. fél óra alatt sül készre.

Megjegyzés

Hamar puhul. Egy-két napig is tartós finom sütemény, bár nálunk ritkán marad meg ennyi ideig.

MME
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Orbán József 11 évvel ezelőtt
KEDVES ANIKOH! – :-) – Magamról röviden: 70 éves, 3 éve özvegy férfi vagyok, akit az élet rákényszerített a főzőcskézésre (amit szeretek és tudok is művelni). Süteménnyel soha nem próbálkoztam, a megboldogult szegény feleségem kényeztetett finomabbnál finomabbakkal. Most vettem egy mély lélegzetet – egy életem, egy halálom – és a neten kikerestem a kedvenc süteményem, a rácsos linzer receptjét, az Önére találva. Megpróbáltam! Első kísérletem sikerült, bár a rácsozás még hagy némi esztétikai kívánnivalót maga után. De: fő a sikerélmény, ehető volt, nem kellett a kukába dobnom. Ezt kiváló receptjének köszönhetem. Viszonzásként hadd ajánljam figyelmébe a Startlap Étel-ital–Konyhamester lapján a kereső segítségével előhívható – kissé palócos beütésű – két ételemet, saját kútfőből, ha a családja fogadóképes az új ízek megismerésére. A nevük: Gyöngyösi savanyú bableves, Gyöngyösi borsos marhaszelet. Ha a b. családja tetszését megnyerik, örülök, így legalább viszonozhattam valamivel a finom sütemény receptjét. Jó étvágyat, ismeretlenül is üdvözli. Orbán József – :-)!

Hasonló Receptek

Magazin