Elkészítés: A szezámmagot serpenyőben szárazon (vagyis zsiradék nélkül) folyamatosan kevergetve aranysárgára pirítjuk. A lisztet a cukorral összeforgatjuk, a margarinnal elmorzsoljuk, a tojással, a tejföllel és a szezámmag felével összegyúrjuk. Alufóliába csomagolva legalább egy órára hűtőszekrénybe tesszük. A jostát megtisztítjuk és a cukorral összekeverjük. A tészta 2/3 részét kinyújtjuk, kibélelünk vele egy 22 cm átmérőjű, sütőpapírral borított tortaformát. A cukros jostát beletöltjük, azután a maradék tésztát csíkokra vágva rárakjuk, vagyis a tetejét berácsozzuk. A tésztacsíkokat tojássárgájával lekenjük, a szezámmagot ráhintjük. Előmelegített sütőben közepes lánggal (180 fok, légkeveréses sütőben 165 fok) kb. 45 perc alatt megsütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre