Keress receptre vagy hozzávalóra

Rácsos jostatorta

default user icon
3 3.4/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók 12 szelethez:
  • a tésztához:
  • 8 dkg szezámmag
  • 40 dkg finomliszt
  • 15 dkg cukor
  • 20 dkg margarin
  • 1 tojás
  • 2 evőkanál tejföl
  • a töltelékhez:
  • 75 dkg josta
  • 12 dkg cukor
  • a tetejére:
  • 1 tojássárgája

Elkészítés

    Elkészítés: A szezámmagot serpenyőben szárazon (vagyis zsiradék nélkül) folyamatosan kevergetve aranysárgára pirítjuk. A lisztet a cukorral összeforgatjuk, a margarinnal elmorzsoljuk, a tojással, a tejföllel és a szezámmag felével összegyúrjuk. Alufóliába csomagolva legalább egy órára hűtőszekrénybe tesszük. A jostát megtisztítjuk és a cukorral összekeverjük. A tészta 2/3 részét kinyújtjuk, kibélelünk vele egy 22 cm átmérőjű, sütőpapírral borított tortaformát. A cukros jostát beletöltjük, azután a maradék tésztát csíkokra vágva rárakjuk, vagyis a tetejét berácsozzuk. A tésztacsíkokat tojássárgájával lekenjük, a szezámmagot ráhintjük. Előmelegített sütőben közepes lánggal (180 fok, légkeveréses sütőben 165 fok) kb. 45 perc alatt megsütjük.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

tinkanka 4 évvel ezelőtt
Nagyon finom torta lett!A pirított szezámmag különleges ízt ad a tésztának (plusz én a finomliszt kb 1/3-át teljes kiőrlésű lisszttel helyettesítettem).
mikorika 8 évvel ezelőtt
Bár nem engem kérdeztél,elmondom,hogy a josta a feketeribizli és egres keresztezéséből nemesített nagyon egészséges gyümülcs.Az én kérdésem az lenne a recept feltevőjéhez,hogy hol lehet kapni?Tudom,hogy megterem M.o.-n,de én még csak max.fagyiban láttam,azt is kb. 30 éve...
géniusz 8 évvel ezelőtt
Ne haragudj meg a kérdésért, de mi az a Josta?

Hasonló Receptek

Magazin