Elkészítés: A tésztához valókat összegyúrjuk, 3/4 részét gáztepsi nagyságúra kinyújtjuk. Megkenjük a lekvárral, megszórjuk a kekszmorzsával, majd a durva reszelőn lereszelt és levétől kinyomkodott almát rászórjuk. Meghintjük fahéjjal. A 3 tojásfehérjét habbá verjük, amikor már majdnem kemény, beleszórjuk a 15 dkg porcukrot a vaníliás cukorral, s ezt a habot az alma tetejére simítjuk.
A tészta megmaradt 1/4 részét kisodorjuk, és vékeny csíkokat vágunk, melyet a hab tetejére átlósan, keresztbe ráhelyezünk. Minden kis kockába durva diódarabkákat helyezünk el. Előmelegített sütőben 180-200 fokon 40 percig sütjük.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre