Elkészítés: A tojást a tejszínnel egy kis tálban elkeverem. A kétféle lisztet tálba szitálom, hozzáadom a csipet sót, cukrot. Alaposan elkeverem. Apró forgácsokban teszem bele a vajat, gyors mozdulatokkal morzsa állagúvá dolgozom. Hozzáöntöm a tojásos keveréket, tésztává gyúrom. 1 órára fóliába csomagoltan beteszem a frizsiderbe.
Közben elkészítem a tölteléket. A diót ledarálom, a barna porcukorral, fahéjjal, reszelt citromhéjjal elkeverem. Az almákat meghámozom, magházukat eltávolítom, a gyümölcshúst nagyjából 1 cm-esre kockázom. Magas falú serpenyőbe halmozom, meghintem a citromlével, rákanalazom a mézet, és épp csak megpárolom – kb. 5 perc alatt kevés levet enged, de még nem esik össze a gyümölcs. Hűlni hagyom.
A pihentetett tésztát 2/3 – 1/3 arányban kettévágom. A nagyobb tésztadarabból két fólialap között akkora lapot nyújtok, hogy a sütőpapírral bélelt tepsibe kényelmesen elférjen, a peremen pedig kb. 1 cm magas legyen. Villával néhány helyen megszurkálom, majd a diós keverék 2/3-át rászóróm. Erre kerülnek az almakockák, majd a maradék illatos dió.
A kisebb tésztadarabot is vékony téglalap alakúra nyújtom (kb. 3 mm), derelyevágóval 6-7 mm keskeny csíkokra szeletelem. A diós-almás tölteléket berácsozom.
175 fokra előmelegített sütőben 30-35 perc alatt világos pirosra sütöm. Még melegen meghintem fátyolnyi porcukorral, de csak langyosan szeletelem.