Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rácsos almás pite II.

90 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók egy 25×39 cm-es tepsihez:
  • A tésztához:
  • 40 dkg finomliszt
  • 1/2 csomag sütőpor
  • 4 evőkanál porcukor
  • 20 dkg vaj
  • 2 db tojássárgája
  • 1-2 evőkanál tejföl a tészta összeállításához
  • A töltelékhez:
  • 1,5 kg reszelt, párolt alma (más gyümölccsel is tölthető)
  • ízlés szerint cukor
  • őrölt fahéj
  • 5 dkg darált dió

Elkészítés

Elkészítés: A tészta hozzávalóiból rugalmas tésztát gyúrtam. Fél órát pihentettem.

Az almát meghámoztam, lereszeltem, cukorral, fahéjjal ízesítve kissé megpároltam, majd kihűtöttem.

A tésztát 2 cipóra osztottam, 1/3 rész a rács, 2/3 rész a tepsi aljába fektetve. A nagyobbik kisodort lapot sütőpapírral bélelt tepsibe terítettem. Megszórtam darát dióval, majd rászórtam a reszelt, párolt almát, a levéből kifacsartam (kihűtve). A maradék tésztából rácsokat sodortam, és az almát befedtem. 1 db tojássárgáját 1 mokkáskanál tejjel felvertem, ici-pici cukrot is tettem hozzá. A tésztát lekentem vele.

200 fokon aranybarnára sütöttem.

Ezek is érdekelhetnek