Elkészítés: A tészta hozzávalóiból rugalmas tésztát gyúrtam. Fél órát pihentettem.
Az almát meghámoztam, lereszeltem, cukorral, fahéjjal ízesítve kissé megpároltam, majd kihűtöttem.
A tésztát 2 cipóra osztottam, 1/3 rész a rács, 2/3 rész a tepsi aljába fektetve. A nagyobbik kisodort lapot sütőpapírral bélelt tepsibe terítettem. Megszórtam darát dióval, majd rászórtam a reszelt, párolt almát, a levéből kifacsartam (kihűtve). A maradék tésztából rácsokat sodortam, és az almát befedtem. 1 db tojássárgáját 1 mokkáskanál tejjel felvertem, ici-pici cukrot is tettem hozzá. A tésztát lekentem vele.
200 fokon aranybarnára sütöttem.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre