Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Rácsos almás minipiték

default user icon

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 30 dkg liszt + a nyújtáshoz
  • 20 dkg vaj + a formákhoz
  • 10 dkg kristálycukor
  • 1 tasak vaníliás cukor
  • 1 db tojás
  • 1 db tojássárgája
  • A töltelékhez:
  • 1 kg savanykás alma
  • 10 dkg kristálycukor
  • 1/2 tk őrölt fahéj
  • 5 db szegfűszeg

Elkészítés

    1. A tésztához, egy keverőtálban elmorzsoljuk a lisztet a felkockázott vajjal, valamint a kristály- és a vaníliás cukorral. Hozzáadjuk az egész tojást, alaposan összegyúrjuk, és folpakba csomagolva 30 percre a hűtőbe teszük.
    2. A tészta egyharmadát visszatesszük a hűtőbe. A maradékot négyfelé vágjuk, mindegyik darabot kör alakúra nyújtjuk, és egy-egy kivajazott mini piteformába nyomkodjuk úgy, hogy pereme is legyen. A túllógó részeket levágjuk, az aljukat villával megszurkáljuk, és a 170 fokra előmelegített sütőben 12 percig elősütjük.
    3. A töltelékhez az apróra kockázott almát lábasban  puhára pároljuk a cukorral, a fahéjjal, és a szegfűszeggel. A szegfűszeget kidobjuk ki, az almát szétosztjuk a formákba.
    4. A maradék tésztát összegyúrjuk, kinyújtjuk, és késsel keskeny csíkokra vágjuk. Berácsozzuk vele a piték tetejét, és megkenjük a kevés vízzel elkevert tojássárgájával. 180 fokra előmelegített sütőben 20-25 percig sütjük. és langyosan tálaljuk.

      ALMÁS PITE KLASSZIKUSAN, VAGY ÚJFAJTA ÍZESÍTÉSSEL: TÖBB, MINT 50 RECEPT! >>> 

      MÉG TÖBB PITE >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin