Rácponty

default user icon
6 2.3/5

Hozzávalók

  • Hozzávalók:
  • 60 dkg ponty felszeletelve
  • 20 dkg füstölt szalonna
  • 5-6 evőkanál lecsó
  • 20 dkg burgonya
  • 1 fej hagyma
  • 2 dl tejföl
  • bors

Elkészítés

    Elkészítés: A halszeleteket megsózzuk, borsozzuk, a felszeletelt füstölt szalonnát üvegesre pirítjuk a hagymával. A halszeleteket, a hagymás szalonnát, a vékonyra szeletelt burgonyát és a lecsót egy tűzálló tálba rétegezzük. Leöntjük tejföllel, és a sütőben mérsékelt tűzön kb. 30 percig sütjük.

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Guljanics Hortenzia 3 évvel ezelőtt
Másfél óra sem volt elég a krumplinak mérsékelt hőfokon (kb 150 fok). Most tettem vissza még legalább egy fél órára. Az íze egyébként nagyon finom! Legközelebb hajában főtt krumlit szelek bele, és szerintem azzal is kell egy óra, míg elkészül.
Laci 3 évvel ezelőtt
A foKhagyma még jobb!
Schmeiszer Kornél 10 évvel ezelőtt
Próbáljátok ki úgy, hogy néhány gerezd vékonyra vágott foghagymát is tesztek bele. Kornél
Dr. Fábián Géza 11 évvel ezelőtt
Van már a receptkatalógusban egy "Ponty rácosan", ott a héjában fött burgonyát használják és igy sül még 30-35 percig.
Dr. Fábián Géza 12 évvel ezelőtt
Rétegezést a krumplival kezdeni, hogy beszivja a ráfolyó hal és szalonna ízét. Különben csak hal és krumpli lesz. Fél óra szerintem is kevés, mésrsékelt hömérsékleten kell sokáig sütni
Horváth Edit 12 évvel ezelőtt
Kizárt dolognak tartom, hogy mindezek összerekva 30 perc alatt készre süljenek. Különösen a krumpli sül soká, az legalább egy óra is meglehet.

Hasonló Receptek