Elkészítés: A pontyot megtisztítjuk, megmossuk, feldaraboljuk. A haldarabokat bevagdaljuk, és a nyílásokba vékony szalonnaszeleteket teszünk. A halszeleteket besózzuk,borsozzuk,meghintjük pirospaprikával.
Egy tepsit vagy tűzálló lapos tálat olívaolajjal kikenünk, az aljára a karikákra vágott főtt burgonyát tesszük, rárakjuk a halszeleteket, beborítjuk karikákra vágott hagymával, zöldpaprikával és paradicsommal, megöntözzük olívaolajjal, megszórjuk oregánóval.
Fóliával letakarjuk, és forró sütőben sütjük. A sütés vége felé a fóliát levesszük. 3 dl tejfölt 1 evőkanál liszttel kikeverünk, és az ételre kenjük.
Készre sütjük.
Tálaláskor tejföllel meglocsoljuk.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre