Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rácos rakott tarja

90 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • 2 kg burgonya
  • 3-4 paradicsom
  • 3-4 paprika
  • 3 db vöröshagyma
  • húsos szalonna kockára vágva
  • 1-2 szelet tarja fejenként (csont nélküli)
  • 1 nagy pohár (375 ml) tejföl
  • olaj
  • őrölt kömény
  • A mázhoz:
  • 2 evőkanál mustár
  • 2 evőkanál ketchup
  • 2 evőkanál olaj
  • őrölt bors
  • őrölt kömény
  • 4 gerezd fokhagyma reszelve

Elkészítés

Elkészítés: A burgonyát héjában megfőzöm, majd megpucolom. A csont nélküli tarját vékonyabbra felszeletelem, majd kevés forró olajban kisütöm, csak így natúr. Egy tálra félreteszem.

A sütőt előmelegítem 185 C fokra. Egy közepes méretű tepsibe beleszórom az apró kockákra vágott szalonnát, egy kevés olajat még hozzáöntök. Erre egy sor krumplit szeletelek, erre a hagymát karikázom rá, majd a paradicsomot és a paprikát vágom rá, szintén karikákra. Megsózom.

Egy tányérban összekeverem a máz hozzávalóit, és ecsettel az elősütött húsok mindkét oldalát bekenem vele, majd a tepsibe teszem úgy, hogy lehetőleg egyenletesen legyen elosztva. Erre egy újabb sor karikára vágott krumpli következik. Amikor készen van akkor a kezemmel egy kissé lenyomkodom, hogy laposabb és egyenletesebb legyen.

Az egészet megkenem 1 nagy pohárnyi tejföllel, majd abból az olajból, amiben a húst kisütöttem, csurgatok a tetejére.

Előmelegített sütőben 50 perc alatt szépen megsül. Mielőtt felszeletelem, hagyom egy kicsit állni.

Ezek is érdekelhetnek

Friss