Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Egyszerű szilvás pite

default user icon

Hozzávalók

  • 50 dkg liszt
  • 17 dkg vaj
  • 1,5 dl tej
  • 70 dkg szilva
  • 1 kávéskanál só
  • 1 db tojás + 1 db a kenéshez
  • 3 dkg élesztő
  • fahéj
  • 10 dkg cukor
  • zsemlemorzsa
  • darált dió

Elkészítés

    1. A liszthez adunk egy csipet sót, majd belemorzsoljuk a vajat. A langyos tejben felfuttatjuk az élesztőt egy kevés cukorral. Amikor kellően felfutott, hozzáadjuk a tojást, és az egészet összekeverjük, majd alaposan összegyúrjuk. Fél órára félretesszük pihenni.
    2. A tésztát két részre osztjuk, kinyújtjuk. Az egyik felét egy kivajazott tepsibe fektetjük, megszórjuk egy kevés zsemlemorzsával vagy darált dióval, hogy a szilva sütés közben ne áztassa el. 
    3. Ezután a félbevágott szilvákat sorban ráfektetjük, vágott felükkel lefelé. Megszórjuk a fahéjas cukorral, majd betakarjuk a második lappal. A tetejét megkenjük egy tojással, majd villával kissé beszúrkáljuk. Előmelegített sütőben 15-20 perc alatt aranybarnára sütjük. 

    Piteparti >>> 

    Még több pite >>>  

    Szilvás finomságok >>> 

Megjegyzés

Más gyümölccsel is kipróbálható.

risper
  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin