Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Ráchalom

5/5
90 perc
bonyolult
megfizethető
Hozzávalók

Elkészítés

Elkészítés: A burgonyát kefével alaposan ledörzsöljük, majd héjában, sós vízben megfőzzük. Leszűrjük, még melegen meghámozzuk. Kissé hűlni hagyjuk, majd karikákra szeljük.

A húst 4 szeletre vágjuk, megsózzuk, megborsozzuk, az olajon hirtelen megsütjük.

Egy közepes méretű tűzálló tálat kikenünk margarinnal, a fele burgonyát beleterítjük, kissé megsózzuk. Az ecetes paprikát - miután a magházat kiszedtük - karikákra vágjuk, ahogyan a paradicsomot meg a hagymát is, és soronként a burgonyára rétegezzük. Erre kerülnek az elősütött hússzeletek, majd a maradék burgonyával befedjük.

Sütőben, közepes lángon (180 fok, légkeveréses sütőben 165 fok) kb. 30 percig sütjük.

Közben a szalonnát apró kockákra vágjuk, serpenyőben kiolvasztjuk, majd zsírjával együtt a rakottasra öntjük. A tejföllel meglocsoljuk, túrót morzsolunk rá. A sajttal megszórjuk, majd 10-15 percre visszatoljuk a sütőbe, ez alatt szép színt kap. 4 részre vágva tálaljuk.

Megjegyzés

Ha jót akartok enni és van egy szép nagy tepsitek, akkor 2 kg burgonyát, 1 kg húst, kb. 3-4 fej hagymát és paradicsomot használtok az elkészítés közben, és a többi alapanyagból is egy kicsit többet, mert nagyon ízletes, finom étel a végeredmény.
- pulugorm

Ezek is érdekelhetnek

Friss