Elkészítés: Az első fele a dolognak egy sima pörkölt készítése, tapasztalt szakácsnők lapozzatok. :)
A finomra aprított hagymát sózom, egy kevés olajon (vagy zsíron) megpirítom, paprikázom, borsozom, majd a kis kockákra vágott húst gyakran megkeverve fehéredésig sütöm benne. Közben a paradicsomot meghámozom (az alját kereszt alakban bevágom, lobogó vízbe helyezem kb. 10 másodpercre, így simán le tudom húzni a héját), a paprikával, és kis vízzel aprítógéppel péppé csapatom, vagy nagyon apróra vagdalom késsel. Kis vízzel a pörkölthöz adom. A vizet pótolgatva majdnem puhára főzöm a húst.
Ekkor hozzáadom az aprított zöldbabot és annyi vizet, hogy ellepje. Mikor összerottyan, megkóstolom a levét, ha kell, fűszerezem, majd elkészítem a habarást. A tejföl a tejjel és a liszttel egy tálkába kerül, habverővel simára keverem, majd a rácbab levéből néhány merőkanállal lassan hozzáöntök, végig keverve, majd az egészet visszaborítom az ételre. Forrásig főzöm kevergetve, és már kész is!
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre