Elkészítése: A szalonnát fél centi vastagra szeljük, az egyik felét becakkozzuk és kisütjük. A zsírjából kivéve a cakkozott felét pirospaprikába könnyedén bemártjuk. A hagymát megtisztítjuk, összevagdaljuk, és a szalonnazsírban megpirítjuk. A káposztát kinyomkodjuk (ha túl savanyú lenne, át is öblítjük), és a hagymás zsírba forgatjuk. Késhegynyi pirospaprikával, őrölt borssal fűszerezzük, az apróra vágott paradicsomot és zöldpaprikát is hozzáadjuk. Élénk tűzön, meg-megkeverve megsütjük. Közben a virslik egyik felét kockásra bevagdossuk, és olajban megsütjük, amitől szépen kinyílik. A káposztát tálba töltve, néhány kanál tejföllel, a sült virslivel és szalonnaszeletekkel koronázva adjuk asztalra. Puha fehér kenyér illik hozzá.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre