Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rác káposzta

MME MME
1
60 perc
mester
átlagos
4 adag
Hozzávalók
  • Hozzávalók 4 személyre:
  • 20 dkg bőrös füstölt szalonna
  • pirospaprika
  • 2 fej vöröshagyma
  • 2-3 gerezd fokhagyma
  • 75 dkg hordós káposzta
  • 1 kis fej paradicsom
  • 1 csípős zöldpaprika
  • A tetejére:
  • 4 szál virsli
  • a sütéséhez:
  • olaj
  • 1 dl tejföl
  • 1 csokor összevagdalt kapor

Elkészítés

Elkészítése: A szalonnát fél centi vastagra szeljük, az egyik felét becakkozzuk és kisütjük. A zsírjából kivéve a cakkozott felét pirospaprikába könnyedén bemártjuk. A hagymát megtisztítjuk, összevagdaljuk, és a szalonnazsírban megpirítjuk. A káposztát kinyomkodjuk (ha túl savanyú lenne, át is öblítjük), és a hagymás zsírba forgatjuk. Késhegynyi pirospaprikával, őrölt borssal fűszerezzük, az apróra vágott paradicsomot és zöldpaprikát is hozzáadjuk. Élénk tűzön, meg-megkeverve megsütjük. Közben a virslik egyik felét kockásra bevagdossuk, és olajban megsütjük, amitől szépen kinyílik. A káposztát tálba töltve, néhány kanál tejföllel, a sült virslivel és szalonnaszeletekkel koronázva adjuk asztalra. Puha fehér kenyér illik hozzá.

Ezek is érdekelhetnek