Elkészítés: Egy tálban a páchoz valókat összekeverem, és a felkarikázott szűzérméket beleforgatom, pár órát hagyom benne állni. Megszámolom a hússzeleteket (nekem 28 db volt).
A hagymát, a cukkinit, a kolbász, a szalonnát és a paprikát felszeletelem, nem túl vastagra, és legalább 28 szelet legyen mindegyikből.
A burgonyát megpucolom és 2 x annyit karikázok fel, mint a húsból, de lehet még többet is.
A pácolt húst előveszem, és a nyársakra szép sorban felhúzoom a hozzávalókat, úgy szoktam, hogy a szárazabb mellé nedvesebbet teszek, azaz a szalonna mellé krumplit, a hús mellé paprikát vagy hagymát.
Amikor elkészültek a nyársak, a húsról maradt fűszeres olajjal bemasszírozom a nyársakat kívülről.
A sütő tepsijébe sütőpapírt teszek, csak magamat kímélem vele, hogy a leégett anyagokat ne kelljen vakargatni. :)
Erre helyezem a nyársakat, a maradék fűszeres olajat rácsepegtetem, és előmelegített 220 C fokos sütőben, először alufóliával lefedve 35-40 percet sütöm, majd a fóliát leveszem, és további 15 percet sütöm, készen is van.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre