Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Rablóhús lila hagymás lencsesalátával

MME MME
60 perc
egyszerű
költséges
4 adag
Hozzávalók
  • A nyársakhoz:
  • 1,5 dl olaj
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 csapott tk édes-nemes paprika
  • 1⁄2 tk durvára tört színes bors
  • 1 ág rozmaring
  • 70 dkg sertéscomb
  • 25 dkg húsos szalonna
  • 3 db pritaminpaprika
  • 3 db hegyes-erős zöldpaprika
  • 4 fej lila hagyma
  • A lencsesalátához:
  • 20 dkg lencse
  • 2 db babérlevél
  • 1 db citrom
  • őrölt fekete bors
  • 1 tk méz
  • 1 fej lila hagyma
  • petrezselyem

Elkészítés

  1. A salátáhozbeáztatjuk a lencsét egy éjszakára. A nyársakhoz összekeverjükaz olajat a meghámozott, átnyomott fokhagymával, a piros- paprikával, a színes borssal, a rozmaring lecsipkedett, felaprított leveleivel és egy kevés sóval. Összeforgatjukaz így kapott pácot a megtisztított, felkockázott sertés combbal, és lefedve a hűtőszekrénybe rakjuk legalább 3-4 órára, de még jobb, ha egy egész éjszakára. 
  2. Másnap leszűrjük a lencsét, átöblítjükhideg vízzel, majd lábasba rakjuk a babérlevelekkel együtt.Felöntjükannyi vízzel, amennyi éppen ellepi, és közepes lángon puhára főzzük. Közben sózzuk. Ezután leszűrjük, eltávolítjuk belőle a babérleveleket, és hagyjuk kihűlni.
  3. A szalonnát felkockázzuk. A kétféle, kimagozott paprikát felvágjuk cikkekre a meghámozott lila hagymával együtt. A bepácolt sertéskockákkal felváltva az előkészített alapanyagokat vízbe áztatott fanyársakra húzzuk.A nyársakat rácsos tepsibe rakjuk, és időnként megforgatva ropogósra sütjük a 190 fokos sütőben. 
  4. A citrom kifacsart levét összekeverjük 1,5 dl vízzel, egy kevés sóval és borssal, valamint a mézzel.Összeforgatjuk az így kapott öntetet a lencsével, majd hozzáadjuk a megtisztított, finomra vágott lila hagymát. Végül megszórjuk a salátát egy kevés felaprított petrezselyemmel. 

BETILTJÁK A MŰANYAG ZACSKÓK HASZNÁLATÁT MAGYARORSZÁGON

ALMÁS MUFFIN (BÖGRÉS RECEPT)


Megjegyzés

Recept: Csigó Zita/Ínyenc magazin - MME

Ezek is érdekelhetnek

Friss