Keress receptre vagy hozzávalóra

Quinoasaláta

Hozzávalók

  • 1 bögre quinoa
  • 10 db koktélparadicsom
  • 1 db avokádó
  • 1 db kígyóuborka
  • 1,5 csokor petrezselyem
  • 1 tk só
  • olívaolaj
  • csilipehely
  • frissen őrölt bors

Elkészítés

    1. A csap alatt szűrőben leöblített quinoát fazékba öntjük. Annyi vizet engedünk rá, amennyi ellepi, majd a forrástól számított 20 percig főzzük. Közben a megmosott paradicsomot, avokádót és uborkát felkockázzuk, a leöblített petrezselymet néhány levél kivételével finomra vágjuk.
    2. A quinoát ellenőrizzük: akkor jó, ha az állaga a puha rizsre emlékeztet. Ekkor szűrőbe öntjük, a csap alatt leöblítjük, majd lecsepegtetjük és a konyhai papírtörlőre tett szűrőben szikkadni hagyjuk.
    3. A felkockázott hozzávalókat összeforgatjuk a petrezselyemmel, a sóval és 1 löket olívaolajjal. Ízlés szerint borssal és csilipehellyel fűszerezzük, majd alaposan átforgatjuk. A félretett petrezselyemmel díszítve tálaljuk.

     

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ajánlott receptek és cikkek

Hozzászólások

Hasonló Receptek

Magazin