Elkészítés: 1. A lisztet és a kockázott margarint belerakom robotgépbe, és fél percig keverem. Olyan lesz az eredmény, mint a vizes homok. Hozzáadok egy csipet tengeri sót, egy csipet frissen őrölt borsot és egy csipet rozmaringot. Beleütöm a tojás, belelöttyintem a tejet, és ismét bekapcsolom a gépet. Fél perc keverés, és a tésztát kiborítom lisztezett deszkára. Kicsit még gyúrom, majd belerakom egy zacskóba, és a hűtőben legalább fél órát pihentetem
2. A tejszínt, az egész tojásokat és a tojások sárgáját kikeverem a fűszerekkel. 10 dkg reszelt sajtot belekeverek. A szalonnát kis kockákra vagy csíkokra vágom.
3. A tésztát kiveszem a hűtőből, és kinyújtom. Egy piteformát kilisztezek, és a kinyújtott tésztát belerakom. A szélének túl kell nyúlnia a peremen. Belenyomkodom a tésztát a formába. A nyers tészta tetején elosztom a szalonnát, ráöntöm a tejszínes-tojásos masszát.
4. Kb. 200 fokos előmelegített sütöben 15 percig sütöm, majd kb. 160 fokra állítva további 15 percig sütöm. Akkor kész, ha a széle és a teteje is aranybarna. Aki szereti, a töltelékhez adhat vékonyra karíkázott póréhagymát is.