Elkészítés: A bacont (vagy sonkát) vágjuk fel kisebb kockákra, majd egy serpenyőben süssük szép pirosra.
A tojásokat üssük bele egy tálba, majd adjuk hozzá a tejszínt, a tejet, ízlés szerint sót és őrölt borsot, majd kézi habverővel keverjük simára (csak tejjel is elkészíthető, de a tejszíntől sokkal selymesebb ízt kapunk). Ezután reszeljük bele a sajtot, majd adjuk hozzá az elősütött bacont, és keverjük össze.
Egy kisebb tepsit (nálam 15 x 25 cm-es) béleljünk ki sütőpapírral, majd öntsük bele az összekevert masszát. Tetejét pakoljuk meg koktélparadicsommal (ez el is hagyható), vagy szórjuk meg reszelt sajttal.
Helyezzük előmelegített sütőbe, majd közepes hőfokon süssük 30-35 percig, hogy összesüljön, és a teteje szép piros legyen.
Tálaláskor kínálhatunk mellé ízlés szerint salátát is.
Szeretnél értesülni a Mindmegette legfrissebb receptjeiről? Érdekel a gasztronómia világa? Iratkozz fel most heti hírlevelünkre!
Feliratkozom a hírlevélre