Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Quiche Lorraine (francia pitetorta)

45 perc
bonyolult
átlagos
8 adag
Hozzávalók
  • A tésztához:
  • 25 dkg finomliszt + a szóráshoz
  • 1 db tojássárgája
  • 12 dkg vaj + a sütőformához
  • 1 csipet só
  • A töltelékhez:
  • 1/4 csokor kakukkfű
  • 20 dkg ementáli sajt
  • 15 dkg szalonna
  • 4 db tojás
  • 1,3 dl főzőtejszín
  • 1 csipet só
  • 1 csipet őrölt színes bors
  • 1 csipet őrölt szerecsendió

Elkészítés

1.

Összekeverjük a tészta hozzávalóit 4 evőkanál vízzel, és tésztát gyúrunk belőle, majd egy kb. 32 cm átmérőjű, kerek lappá nyújtjuk. Egy 28 cm átmérőjű, kerek, kivajazott sütőformába tesszük. Megszurkáljuk villával, majd előmelegített sütőben (villanytűzhelynél 200 fokon) 15 percig sütjük.

2.

A kakukkfűről letépkedjük a leveleket, és felaprítjuk. A szalonnát apró kockára vágjuk, és ropogósra sütjük. A tojásokat felverjük, hozzákeverjük a lereszelt sajtot, a szalonnát, a tejszínt és a kakukkfüvet. Megsózzuk, megborsozzuk, és a szerecsendióval ízesítjük.

3.

A tölteléket az elősütött tésztára simítjuk, és további 20 perc alatt 200 fokon készre sütjük. Ha kihűlt, felszeleteljük.

Ezek is érdekelhetnek

Friss