Keress receptre vagy hozzávalóra
Recept feltöltés

Quiche lorraine (alaprecept)

Hozzávalók

  • A tésztához:
  • 25 dkg finomliszt
  • 7 dkg vaj
  • 5,5 dkg sült zsír
  • 2 db tojás
  • A töltelékhez:
  • 25 dkg húsos szalonna
  • 2 db vöröshagyma (nagyobb)
  • 1 dl tejszín
  • 1 dl tejföl
  • 1 dl tej ( langyos)
  • 1 marék reszelt kemény sajt (Gruyères, Comté)
  • 1 mk fehérbors
  • 1 mk szerecsendió
  • 2 db tojás

Elkészítés

    1. A lisztet a hideg vajjal és a zsírral elmorzsoljuk, majd hozzáadjuk a tojásokat, és összegyúrjuk. A kissé lágy tésztát fóliába csomagoljuk, és minimum fél órára a hűtőbe tesszük.
    2. A töltelékhez megpirítjuk a feldarabolt szalonnát és a felaprított hagymát, majd egy tálban összekeverjük a töltelék többi hozzávalójával, kivéve a sajttal.
    3. A tésztát a piteforma aljába nyomkodjuk úgy, hogy pereme is legyen (a formán túllógó, felesleges széleit levágjuk). Az alját megszurkáljuk villával, majd belesimírjuk a tölteléket, és megszórjuk a sajttal. 180 fokon kb. 40 percig, pirulásig sütjük.

      15 SÓS PITE ÉS QUICHE RECEPT, AMIT KI KELL PRÓBÁLNOD! >>> 

      LÉPÉSRŐL LÉPÉSRE: ÍGY LESZ TÖKÉLETES ÉS OMLÓS A PITETÉSZTA >>> 

  • Kinyomtatom
  • Elküldöm

Ezek is érdekelhetnek

Promóció

Hasonló Receptek

Magazin