Keress receptre vagy hozzávalóra

Részletes kereső

Quiche Lorraine (a franciák pizzája)

60 perc
bonyolult
átlagos
Hozzávalók
  • Hozzávalók:
  • A tésztához:
  • 25 dkg liszt
  • 12 dkg margarin
  • 1 tojássárgája
  • 2 evőkanál tejföl
  • fél csomag sütőpor
  • A feltéthez:
  • 15 dkg húsos szalonna kockázva
  • 15 dkg cukkini darabolva
  • 1 hagyma
  • 2,5 dl főzőtejszín
  • 15 dkg reszelt sajt
  • 2 tojás
  • bors
  • A salátához:
  • salátakeverék
  • 1-2 evőkanál extra szűz olívaolaj
  • citromlé ízlés szerint
  • provence-i fűszerkeverék

Elkészítés

Elkészítés: A tésztához a lisztet morzsoljuk el a margarinnal, a sütőporral és a sóval, majd adjuk hozzá a tejfölt és a tojássárgáját. Gyúrjuk össze, és hűtőben pihentessük fél órát.

Nyújtsuk formára. A tepsibe tegyünk sütőpapírt, helyezzük bele a tésztát úgy, hogy legyen egy kis pereme. Szurkáljuk meg villával, és előmelegített sütőben félig süssük meg.

A feltéthez a hagymát aprítsuk fel, és serpenyőben, olajon pirítsuk meg, majd adjuk hozzá a szalonnát és a cukkinit. Egy tálban a tojást, a tejszínt, a sót és a borsot keverjük össze.

Simítsuk a félkész tésztára a cukkinis szalonnát, és öntsük rá a tejszínes öntetet. Szórjuk meg a tetejét reszelt sajttal. 200 fokon süssük kb. 30 percig sütjük. Akkor jó, ha a villát beleszúrjuk, és már nem lágy.

A salátához az összes hozzávalót keverjük össze egy tálban, és tegyük be a hűtőbe pár percre.

Megjegyzés

A tésztára tehetünk másféle zöldségeket is. Mindenkinek nagyon ízlett. - Lery94

Ezek is érdekelhetnek

Friss